HIDEGBURKOLAT


HIDEGBURKOLAT


A hidegburkolatok otthonunk vagy munkakörnyezetünk kialakításakor kiemelten fontos szerephez jutnak, hiszen, hatalmas méret és szín- illetve mintaválasztékban érhetők el és egy jó választás alapjaiban is átformálhatja az egész tér hangulatát. A vizes helyiségekbe szinte kötelezőként használjuk fel ezeket, azonban a mai technológia és dizájn már azt is lehetővé teszi, hogy otthonunk több pontjára is hidegburkolatot válasszunk, ha különleges felületeket szeretnénk megmutatni. Azon felül, hogy a rengeteg mintának köszönhetően környezetünk stílusával összhangban harmonikus tereket alkothatunk segítségükkel, ráadásként még egy praktikus felületet is kapunk, amely könnyen tisztítható, ellenálló és egyes esetekben műszaki paraméterei is verhetetlenek (pl. padlófűtés esetén).

A sokszor használt csempe kifejezés azonban magyarázatra szorul, hiszen a korábban divatos ún. mázas kerámiák folyamatosan kiszorulnak a piacról és helyüket a modern technológiával előállított kőporcelán vagy gresburkolatok veszik át – üzletünk választékának nagy része is erre fókuszál. A lapokat nagy nyomáson, préseléssel alakítják formára, vízfelvételük így minimális (fél százalék alatti, tehát megfelel a kültéri fagyállóssági követelményeknek is), és jóval szilárdabb, ellenállóbb lesz a végeredmény. Máz nélküli (ún. anyagában színezett) lapok esetében a „mintát” a felület struktúrája illetve az alapanyagba kevert adalékok, pl. őrlemények, festékek adják. Mázas változataik különleges mintákkal és akár tükörsimára polírozott felületekkel is elérhetők. A nagyméretű, táblás burkolatok szintén kiemelten népszerűek, ezek segítségével egységes felületeket hozhatunk létre és semmivel sem összehasonlítható, elegáns tereket alkothatunk. Műszaki tulajdonságaik is különlegesek és használatuk során fontos tisztában lenni néhány praktikával is, amelyekről természetesen örömmel adunk információt bemutatótermünkben.

Kültérre a hagyományos fagyálló burkolatok mellett ajánljuk a 2cm-es vastagságú burkolatokat, amelyek az extrém terhelést is jól viselik (gépkocsifeljárók burkolatai is lehetnek) és akár ragasztás nélkül is telepíthetők, bármikor áthelyezhetők. Amennyiben álpadló rendszerként („tappancsokkal”) telepítenénk, gyorsan és kevés felfordulás mellett érhetünk el rendkívül esztétikus végeredményt.